Blumenthal Heston (1966- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
MiGBP Wypożyczalnia
(1)
Autor
Zarawska Patrycja (1970- )
(211)
Roberts Nora (1950- )
(199)
Steel Danielle (1947- )
(191)
Drewnowski Jacek (1974- )
(188)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(158)
Blumenthal Heston (1966- )
(-)
Zimnicka Iwona (1963- )
(150)
Marciniakówna Anna
(148)
Włodarczyk Barbara
(130)
Nożyńska-Demianiuk Agnieszka (1964- )
(124)
Fabianowska Małgorzata
(122)
Popławska Anna
(114)
Webb Holly
(111)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(108)
Palmer Diana (1946- )
(104)
Rzehak Wojciech (1967- )
(104)
Just Anna
(100)
Cartland Barbara (1902-2000)
(96)
King Stephen (1947- )
(96)
Mróz Remigiusz (1987- )
(93)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(92)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(91)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(89)
Prus Bolesław (1847-1912)
(88)
Mazan Maciejka
(85)
Clark Brenda
(84)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(84)
Christie Agatha (1890-1976)
(83)
Godula Patrycja
(83)
Szulc Andrzej
(83)
Ławnicki Lucjan
(83)
Głowińska Anita
(82)
Sandemo Margit (1924- )
(82)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(81)
Grimm Jacob (1785-1863)
(80)
Grimm Wilhelm (1786-1859)
(80)
Pedersen Bente (1961- )
(80)
Bourgeois Paulette (1951- )
(79)
Nesme Alexis (1974- )
(79)
Dornberg Michaela
(78)
Palmer Diana (1946- ). Sezon na miłość
(77)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(77)
Gruca Magdalena (pedagog)
(76)
Beaumont Émilie (1948- )
(75)
Strzałkowska Małgorzata. ABC...uczę się!
(73)
Szal Marek
(73)
Williams Sophy
(73)
Zespół
(73)
Pietrzyk Magdalena
(72)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(70)
Popławska Anna (filolożka)
(70)
Rawinis Marian Piotr (1953- )
(70)
Rawinis Marian Piotr (1953- ). Amerykański sen
(70)
Byczek Zuzanna
(69)
Mortka Marcin (1976- )
(69)
Zontek Ewa (ilustrator)
(69)
Cussler Clive (1931-2020)
(68)
Jordan Penny (1946-2011)
(68)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(68)
Coben Harlan (1962- )
(66)
Disney Walt (1901-1966)
(66)
Ludwikowska Jolanta (1962- )
(66)
Lunde Sigrid
(66)
Lunde Sigrid. Akuszerka
(66)
Urban Miłosz
(66)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(65)
Możdżyńska Aldona
(65)
Siewior-Kuś Alina
(65)
Kroszczyński Stanisław
(63)
Precigs Katarzyna
(63)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(63)
Meyer Anne Marie (1959- )
(62)
Meyer Anne Marie (1959- ). Tajemnice
(62)
Michalak Katarzyna (1969- )
(62)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(61)
Petryk Marta
(61)
Angelsen Trine (1965- )
(60)
Angelsen Trine (1965- ). Córka morza
(60)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(60)
Myśliwy Agnieszka
(60)
Ochab Janusz (1971- )
(60)
Batorska Beata
(59)
Gałka Dominika (pisarka)
(59)
Johansen Jorunn (1960- )
(59)
Semb Jeanette (1972- )
(59)
Stanecka Zofia (1972- )
(59)
Strożek Tomasz
(59)
Johansen Jorunn (1960- ). Czas milczenia
(58)
Szulc Marian
(58)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(57)
Januszewska Aleksandra
(57)
Semb Jeanette (1972- ). Siostry ze Złotego Brzegu
(57)
Gralak Anna
(56)
Sawicka Inga
(56)
Supeł Barbara
(56)
Witkiewicz Magdalena (1976- )
(56)
Nawrot Bogumiła
(55)
Rost Małgorzata (1985- )
(55)
Rowling J. K. (1965- )
(55)
Widmark Martin (1961- )
(55)
Braiter Paulina (1968- )
(54)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
nieznany (1 0)
(1)
Temat
Jedzenie (czynność)
(1)
Kucharstwo
(1)
Kultura stołu
(1)
Psychologia
(1)
Zmysły
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Kulinaria
(1)
Psychologia
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dlaczego sok pomidorowy stanowi aż 27% napojów kupowanych na pokładach samolotów ? Jaki wpływ na serwowane jedzenie ma to, czy talerz jest mały, czerwony, czy okrągły? Dlaczego jemy o 35% więcej w towarzystwie jednej osoby i o 75% więcej w towarzystwie trzech osób? Gastrofizyka to nowa dziedzina wiedzy zapoczątkowana przez profesora Charlesa Spence’a, łącząca psychologię, neuronaukę i projektowanie. Opierając się na dwóch dekadach badań poświęconych niezwykłym związkom łączącym nasze zmysły, Spence pokazuje, jak doświadczyć nowych doznań kulinarnych. Jak najpełniej wykorzystać każdy posiłek, skupiając się nie na tym, co jemy, ale przede wszystkim na tym, o czym wtedy myślimy. W swojej książce Spence opisuje każdy zmysł i posiłek, aby przedstawić dziesiątki czynników „spoza talerza” wpływających na doznania towarzyszące jedzeniu: ciężar sztućców, umieszczenie talerza, muzyka w tle i wiele innych. Pokazuje również, jak firmy spożywcze i najlepsze restauracje na świecie wykorzystują nowoczesne technologie i jak to prawdopodobnie wpłynie na nasze jedzenie w przyszłości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
MiGBP Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej